Ragna er et af de nye medlemmer i vores bestyrelse i PEERS. Hun har lavet en lille fortælling om sin rejse og om, hvorfor hun bruger så meget tid på frivilligt arbejde.

Ragna fortæller: 

”Det har været en lang og hård rejse på cirka 20 år. Men jeg ser mit forløb som min anden uddannelse, en praktisk uddannelse indenfor psykisk sårbarhed, som jeg gerne vil og kan bruge til at gøre en forskel for andre.

Jeg kom på et recovery-mentor kursus gennem frivilligindsatsen i Gladsaxe, som blev et vendepunkt for mig. Jeg genvandt troen på mig selv og fik fokus på alt andet end mine diagnoser – jeg fik det så godt, at jeg kunne tage afsked med min bostøtte og i stedet selv blive fast besøgsven for to personer. Det har været en ubeskrivelig glæde for mig at kunne bruge mine dyrekøbte erfaringer til at hjælpe andre til at tro på sig selv og tage håbet i hånden og genfinde en mening med livet.

Dem, jeg har besøgt og stadig besøger, har alle haft svært ved at komme ud blandt andre. Men jeg har kunnet mærke glæden og følge udviklingen hos dem ved at være samtalepartner, have fælles interesser samt korte og lange (meget lange) walk and talks. Det har givet dem mod på bedre kontakt til familie og andre, mod til at deltage i gruppe- og kursusforløb samt arrangementer i frivilligindsatsen, julefrokoster og foredrag. I fredags havde jeg inviteret den yngre mand, jeg kommer hos, med ned og træne i ejendommens motionsrum. Han sms’ede mig dagen efter med følgende besked:

”Jeg synes, det var superfedt at træne. Min mor sagde også, at hun kunne mærke, at jeg havde det meget bedre i dag. Jeg har endda været nede og købe lidt nyt tøj i dag og handlede ind til lækker mad bagefter. Skal vi også træne næste gang?”.

Det er skønt for mig som frivillig at opleve den forskel mit frivillige arbejde gør for andre.

Efterfølgende har jeg fået så meget overskud, at jeg er gået ind i bestyrelsesarbejdet i SIND Gladsaxe, Gentofte og Lyngby, hvor jeg har haft den glæde at være medunderviser og tovholder på recovery café kurser for psykisk sårbare. Efterfølgende fik jeg også den store fornøjelse at blive underviser i Skole på Tværs.

Det nyeste for mig er at være med som bestyrelsesmedlem i foreningen PEERS i Rudersdal. Jeg var med i arbejdsgruppen, da projektet startede op, så jeg glæder mig meget til at være endnu mere med ind over og bruge mine egne erfaringer dels med psykisk sårbarhed men også med frivillighed til at gøre en forskel for andre.

Mange hilsner, Ragna”