Ny udvikling i Backstage

Da vi startede Backstage op for snart et år siden, var drømmen at skabe et rum og et fællesskab for unge, som oplevede at have det svært, og som måske følte sig uden for i andre fællesskaber. Backstage skulle kunne rumme alle og give en følelse af samhørighed. Der skulle være kreative muligheder, fortrolige snakke, musik, toast og godt selskab i Backstage. De frivillige sad klar hver tirsdag eftermiddag, men der dukkede desværre ikke så mange unge op.

 

Men vi ved, at behovet er der. Vi ved, at rigtig mange unge i Rudersdal oplever sig presset mentalt. Det kan være pga. for stort præstationspres i skolerne, forventninger til sig selv, mobning, spiseforstyrrelse, manglende grænsesætning på de sociale medier, problemer med at finde ro og sove, manglende meningsfulde fællesskaber, angst eller måske for fraværende forældre. Der er desværre en del grunde til, at unge føler sig presset og oplever mistrivsel. Så vi ved, at behovet for Backstage er der. Så i vinters gik vi i tænkeboks, og vi kom frem til, at hvis de unge ikke kommer til os, så må vi komme til de unge.  

Derfor tilbyder vi nu i Backstage, at vi kommer ud og holder oplæg og laver workshops på gymnasierne, i folkeskolen, på tilbud, i fritidsklubberne, og hvem der ellers kan være interesserede i at høre på os 🙂 Vi fortæller vores personlige historier – hvorfor udviklede jeg et misbrug? Hvordan slemt et angstanfald egentlig? Hvordan overlevede jeg internet-mobningen? Hvordan kom jeg videre? Vi tør snakke om de svære ting, og vi skaber et sprog omkring det, så vi kan blive bedre til at tale om det sammen. Vi har fokus på vores styrker og vores håb, og vi kan se det stærke i de kampe, vi har kæmpet – og vi vil gerne give den styrke og det håb videre. Vi tør snakke om det hele.

 

Vi tilbyder også en-til-en snakke og støtte. Det kan være rart at tale med en anden ung, som forstår, hvad du går igennem. Det gør vi. Vi kan gå en tur og snakke om lige det, du vil – vi kan snakke om det svære, vi kan snakke om dine drømme og dine håb, men vi kan også snakke om ingenting, hvis det er det, du har mest brug for.

 

Vi laver også nye samarbejder. Vi er ved at udvikle et samarbejde med skoletilbuddet “Basen” i Birkerød, som er for unge studerende, som fx oplever angst, autisme eller lignende. Vi vil gerne tilbyde aktiviteter, fællesskab og hygge for skolens elever efter skoletid. 

Vi samarbejder også med Birkerød Kostskole og de to gymnasier i Rudersdal. Her arbejder vi på at få unge frivillige peer-støtter ind i studievejledningen, så du som ung gymnasieelev kan tale med en, som selv har oplevet at have det svært. 

Men vi gør også gerne så meget mere! Har du brug for et fællesskab? Så vil vi gerne skabe det sammen med dig. Har du brug for, at dine forældre og lærer forstår, hvad du går igennem? Vi fortæller gerne vores personlige historier til forældre og lærere, så de kan få et indblik i, hvad det vil sige at være ung i 2019, og hvad der kæmpes med.

 

Vi mangler lige nu flere fantastiske frivillige i Backstage, så skriv til os, hvis du har lyst til at være med i vores fællesskab og skabe magi for andre. Du kan skrive til kontakt@peers.nu eller ring på tlf.: 72683397, så kan vi tage en uforpligtende snak 🙂

 

Vi glæder os til at høre fra dig 🙂